Nieuwsbrief Januari 2014

 

Beste Lezers,

De drukte is weer achter de rug, 2014 is begonnen! Wij hopen dat u leuke dagen heeft gehad en wensen iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar toe!

Bijgaand de nieuwsbrief van Dierenkliniek Kenaupark.

Wij wensen u veel lees plezier, heeft u vragen of opmerkingen dan horen we het graag.

In deze nieuwsbrief:

  • Column Jan Willem Baljet; Doorgeslikt
  • Brachycephaal obstructief syndroom; BOS
  • Wel of geen uitlaatservice voor uw hond?
  • Weet u wat uw kat buiten uitspookt?
  • Wat als uw konijn niet wilt eten
  • Voor u gelezen: 'Parasiet helpt muis van angst voor kat af'
  • Wist u dat...

U kunt onze nieuwsbrief ook online bekijken.

Doorgeslikt

Wij krijgen vaak huisdieren aangeboden die iets hebben opgegeten wat achteraf niet zo handig was. Honden zijn soms ware veelvraten en kunnen met gemak een chocolade Sint met aluminium omhulsel en al opeten. Wat doe je in zo'n geval? Laten braken of niet?

Brachycephaal obstructief syndroom BOS

Brachycephaal obstructief syndroom, ook wel afgekort tot BOS, is een verzamelnaam voor meerdere afwijkingen aan de ademhalingswegen bij kortsnuitige rassen. Lees verder...

Wel of geen uitlaatservice voor uw hond?

Als u mij enige jaren geleden gevraagd had wat ik van uitlaatservices voor honden vond, had ik direct geantwoord dat je een hond hebt om zelf voor te zorgen en deze niet met een uitlaatservice mee zou moeten geven. Nogal kort door de bocht, besef ik later want er zijn veel redenen om je hond wel door een uitlaatservice uit te laten.

Weet u wat uw kat buiten uitspookt?

Diep in zijn hart blijft de kat toch dat wilde dier van vroeger. Hij past zich helemaal aan ons leven aan, maar leeft zijn eigen leven op alle momenten dat het hem uitkomt. Vaak weten we helemaal niet wat hij nu precies uitvoert. Lees verder...

Wat als uw konijn niet wilt eten

Het is van groot belang dat uw konijn goed eet, niet eten kan een verstoring in de spijsvertering geven, wat snel grote problemen kan geven. Lees verder...

'Parasiet helpt muis van angst voor kat af'

Berkeley. Muizen die een infectie met een bepaalde parasiet hebben doorstaan, lijken na genezing niet meer bang voor katten. Die opmerkelijke ontdekking deed een team van de Universiteit van Californië. De wetenschappers schreven erover in het wetenschappelijke tijdschrift PloS One. Lees verder...

Wist u dat...

  • Het idee dat luiaards 18 uur per dag slapen een mythe is? Uit onderzoek blijken luiaards in het wild iets minder dan 10 uur per dag te slapen.
     
  • Een luiaard gemiddeld zo'n één keer per week uit de boom komt om zijn behoefte te doen?
     
  •  Een luiaard op de grond niet sneller loopt dan 2,5 meter per minuut? Over een afstand van een kilometer zou hij 6,5 uur doen.

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.